Hisingen

 

Namn: Signe Strøm Flugsrud
Distrikt: Göteborg (Hisingen)
Telefon: 070-070 61 63
Mail: signe@rastahunden.se
Hemsida: www.signeshundrastning.se

 

 

Jag vill så gärna träffa din hund! Något av det bästa jag vet är att lära känna djur (och människor) och utveckla en relation med dem som uppskattas av oss båda. Jag använder mig mycket av positiv förstärkning, ofta med belöningsord och små godisar.

Jag erbjuder hundrastning på Hisingen i Göteborg – jag hoppas du tar kontakt eller läser mer om verksamheten på min hemsida!

3 ord om mig:

● Glad

● Lugn

● Nyfiken

Jag älskar att lära, och har sedan jag var liten sökt upp all möjlig kunskap om djur – i synnerhet hundar och hästar. Speciellt fascinerad är jag av pedagogik, motivation, inlärning, propriception/kroppskännedom och biomekanik. Med tiden har jag börjat dyka djupare i hur allt detta kopplas ihop av nervsystemet – sammanhangen är ju verkligen det allra mest spännande!

Mina första hundrastningsjobb hade jag när jag var 8-10 år gammal. Pengarna kom mer som en bonus – jag var ju där för att få umgås med hunden, och springa med honom fort som vinden!

Urval från mina erfarenheter

● Uppväxt med en underbar strävhårig tax, och köpte min kära hund Otto i 2008. Otto är en mix av Jack Russel, dansk-svensk gårdshund och tax, och hans siluett utgör loggan för mitt företag Signes Hundrastning.

● Passat både hundar, katter och hästar för vänner och familj i åratal – alltid väldigt trevligt!

● Arbetat 1 år som hundrastare hos Hundrastare.se

● Djurens Beteenden (BIO008), kurs vid Göteborgs Universitet

● Animals In Control, föreläsning med Eva Bertilsson från Carpe Momentum

● Diverse psykologikurser vid Göteborgs Universitet och Dalhousie University (Kanada)

● Valpkurs hos Knut Pedersen i Familiehunden

● Valpkurs med familjens tax

● Lantbruk och husdjurhållning på gymnasiet (2005-2008)

● Runt 5-10 kurser varje år med Monika Sanders sedan 2009, där jag lär mig om motivation, träning, glädje, pedagogik, rörelseglädje, anatomi, och biomekanik hos häst. Stora delar av kunskapen härifrån passar även hundar och människor – vi däggdjur är fascinerande lika!

● Lektioner med Erika Hargitai med min häst, ca 11 gånger om året sedan 2014. Här har vi bland annat jobbat med klickerträning, trick, trygghet och target-träning.

● Kurser, rörelsepass och lektioner med fysioterapeuterna Serena Jöngren och Petra Gunnarsson – igen är kunskapen mycket applicerbar även på hundar.